Україна витратить на космічну програму 15 мільярдів

Україна витратить на космічну програму 15 мільярдів
Обсяг державного фінансування під космічну програму становить 3 мільярди гривень щорічно протягом 5 років.

Ключовими і найбільш витратними є проекти зі створення системи супутників дистанційного зондування землі і ракетно-космічних комплексів.

Про це розповів очільник Державного космічного агентства Володимир Тафтай, пише Економічна правда.

Тафтай назвав Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості "лідером", від якого залежить швидкість реформування підприємств космічної галузі.

- Також дуже важливим інструментом для реалізації цього завдання є ухвалення закону "Про особливості перетворення підприємств". І в цьому випадку ми говоримо не тільки про космічне агентство... але і про ... Верховну раду, оскільки це затверджується законом, – повідомив він.

Читайте також
Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду Українські учні, які найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від уряду
Український уряд затвердив, що учні які цьогоріч найкраще складуть ЗНО отримають стипендію від Президента зеленського у розмірі 10 тисяч гривень.
Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.
У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ
Україна вже до вересня 2021 року може отримати грошовий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $2 мільярдів доларів.
Loading...
Load next