Українська економіка пройшла пік падіння

Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.

Також міністр зазначив, що Україна перейшла до поступового налагодження виробничої діяльності й пристосування бізнесу до змін.

- На 2021 рік ми зберігаємо прогноз росту економіки України у 2021 році на 4,6% ВВП, – розповів Ігор Петрашко.

В Мінекономіки додали, що підтримкою економіки виступав внутрішній споживчий попит: споживчі витрати за підсумком року зросли на 1,6% в умовах підвищення мінімальної (з 1 вересня 2020 року до 5 000 грн) та, відповідно, середньомісячної заробітної плати, зростання якої за підсумком року становило 7,4%.

Читайте також
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини
Україна увійшла в сімку світових лідерів за обсягами експорту замороженої малини. Загальна частка на світовому ринку — 7%.
Держборг знизиться до 55, 8% ВВП в цьому році – Нацбанк Держборг знизиться до 55, 8% ВВП в цьому році – Нацбанк
Національний банк очікує зниження державного і гарантованого боргу України до 55,8% ВВП, при тому, що в минулому році держборг виріс з 50,3% ВВП до 60,8% ВВП.
Loading...
Load next