Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини

Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини
Україна увійшла в сімку світових лідерів за обсягами експорту замороженої малини. Загальна частка на світовому ринку — 7%.

Про це повідомляє аналітична платформа плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

За оцінками платформи, Україна за останні п'ять років є світовим лідером нарощування експорту малини  та посідає друге місце у світі за темпами зростання чистого експорту.  

Експерти зазначають, що Україна за перше півріччя 2021 року збільшила експорт замороженої малини на 32% або близько 2,5 тис. тонн. Тому зростання експорту малини у 2021 році може істотно прискоритися, тому що урожай малини в Україні був високим.

У 2021-2022 маркетинговому році вітчизняні аграрії мають всі шанси побити рекорд минулого сезону, коли заробили $238 млн на експорті ягід, — зазначив економіст ФАО Андрій Ярмак

Як повідомляли раніше, Україна у 2021 році вперше експортувала заморожену малину до США і Канади.

По одній партії малини було відправлено в Канаду і в США в розмірі одного морського контейнера. Логістика зайняла близько півтора місяця, а покупець залишився задоволений якістю доставленої продукції і розглядає можливість продовження співпраці з українськими постачальниками на постійній основі, — йдеться у повідомленні.

Анастасія Рудюкpravdatutnews.com

 

Читайте також
Українська економіка пройшла пік падіння Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.
Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС
Зріс також обсяг сільськогосподарських товарів, які Україна ввозила з країн ЄС.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next