На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних

На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних
Найбільший вплив карантинних обмежень зазнають сфери готельного та ресторанного бізнесу, харчування, розваг. Тому зараз офіціанти, бармени, кухарі, баристи, покоївки стикаються з труднощами щодо працевлаштування.

Станом на 7 квітня 2021 року, кількість зареєстрованих в Державній службі зайнятості безробітних становила 429 тис. осіб.

Про це в інтерв'ю виданню "Факти" заявила директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

За її словами, ще місяць тому, 5 березня, на обліку в службі перебувало майже 487 тисяч безробітних громадян.

- Станом на 1 квітня кількість актуальних вакансій у нашій базі даних становила 77 тис. одиниць. Таким чином, суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. У середньому по Україні, на одне вільне робоче місце претендують 6 безробітних (на 1 квітня 2020 року — 5 осіб), - розповідає Юлія Жовтяк.

Згідно зі статистичними даними служби зайнятості, найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції в професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед службовців та керівників — на 1 вакансію претендувало 17 осіб, технічних службовців — дев'ятеро, як і працівників сфери торгівлі та послуг.

Кількість претендентів значно перевищує кількість вакансій в усіх регіонах, видах економічної діяльності та професійно-кваліфікаційних групах.

Читайте також
Світова економічна криза вже близько: на що першими зростуть ціни Світова економічна криза вже близько: на що першими зростуть ціни
Світ досі оговтується від світової фінансової кризи, куди його завела пандемія Covid-19. Проте невдовзі ми можемо зіткнутися із новою економічною проблемою.
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
​​Як змінилися ціни у кав’ярнях України за час пандемії ​​Як змінилися ціни у кав’ярнях України за час пандемії
В Україні дослідили, як карантин повпливав на ціни у кав’ярнях та як змінився середній чек. 
Loading...
Load next