Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили

Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили
Чиста пропозиція іноземної валюти з боку населення України з початку квітня склала $ 422 млн, що є максимальним обсягом чистого продажу валюти населенням за останні чотири роки.

Про це розповів голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин, пише Finance.ua

- Збалансування ринку відбувалося за рахунок продажу інвалюти банками з власної валютної позиції, підтримку якій надавала чиста купівля банками іноземної валюти у фізичних осіб, чистий продаж якої в квітні досяг 4-річного максимуму ($ 422 млн), — заявив він.

Данилишин зазначив, що на тлі деескалації конфлікту на сході України тиск на обмінний курс гривні на міжбанківському ринку ослабнув, що зумовило його зміцнення на 0,5% по відношенню до долара США.

За його словами, водночас попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків продовжував переважати над її пропозицією як на спотовому, так і на форвардному сегментах ринку.

Чиста пропозиція іноземної валюти населенням України в березні склала $ 182 млн, у тому числі $ 135 млн — у готівковій формі, $ 47 млн — у безготівковій.

Читайте також
"МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків "МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків
Авіакомпанія "МАУ" завершила 2020 рік із збитком в 4,5 млрд грн проти 1,6 млрд грн прибутку у 2019 році.
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Loading...
Load next