В Україні очікують значне подорожчання гречки

В Україні очікують значне подорожчання гречки
Наразі нові ціни на товар не відомі. Спад очікується після збору рідного врожаю.

Про це виданню "Українські національні новини" повідомив координатор Експертної платформи Національного банку України Андрій Блінов.

Росія днями закрила повністю на літній період експорт гречки й, власне, РФ є одним з основних експортерів, - пояснює фахівець.

Відтак, за його словами, значною мірою це сприятиме підвищенню цін на товар. На його думку, гречка не вартуватиме понад 50 грн за кілограм у магазинах.

Спад ціни на гречку почнеться після збору рідного врожаю.

Я інколи читаю, що гречка може коштувати в магазинах понад 50 грн за кілограм, я думаю, що ні, попри те, що власне є певний дисбаланс між пропозицією та попитом. Річ у тому, що попит на цю культуру досить сильно, як кажуть економісти, є еластичним, або дуже гнучким, — зазначив Блінов.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року в Україні споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. Зокрема з початку цього року зростання українських цін становить 4,8%. 

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next