В Україні ціни на гречку за тиждень знизилися на 5%, а на борошно - на 3%

В Україні ціни на гречку за тиждень знизилися на 5%, а на борошно - на 3%

В Україні ціни на гречку за тиждень зменшились на 5%, на борошно на 3%. Про це перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив в ефірі телемарафону.

Наприклад гречка, ціни ще залишаються високими, але якщо ми порівняємо за попередній тиждень, то вони тільки за тиждень, коли почався збір врожаю, зменшились на 5%. Якщо при абсолютному значенні вже на 5 грн на кг зменшились тільки за тиждень. Оскільки тільки йде збір врожаю, ще до прилавків новий врожай не прийшов. Треба зібрати ту саму гречку, її переробити, запакувати, довезти. Тому фактично споживач вже повноцінний ефект отримає від цього у жовтні-листопаді, поки ця процедура пройде. Якщо ми говоримо про, наприклад, борошно, то борошно у нас за тиждень подешевшало на 3%, але і борошно у нас не дорожчало суттєво, - розповів Висоцький.

Він зазначив, що у порівнянні з початком війни воно виросло в ціні на 11%.

Що таке 11% коли в нас інфляція більше 20%. Тому воно виросло менше ніж інфляція, це якраз через те що в нас заблокований експорт. І знову ж таки берем пшоно, воно в нас тільки за останній тиждень подешевшало на 5%. Буквально за один тиждень. Сам факт зібрання врожаю з поля на елеватор, це ще не означає що виробник врожаю на полицях. До цього ще пройде з переробкою, з пакуванням, з логістикою ну ще приблизно 1,5-2 місяці. Але все ж таки воно вже відчувається і в межах цієї осені споживачі реально зможуть відчути ефект від того що в нас є непогані врожаї по відповідній продукції, - сказав Висоцький.

Нагадаємо, що "Узимку Україна отримає газ від США", - Шмигаль.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз
Деякі київські забудовники вже заявили про те, що в травні ціна «квадрата» зросте мінімум на 5-10%, зазначають в Асоціації фахівців з нерухомості України.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин
Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 20 квітня 2021 року в порівнянні з попереднім торговим днем залишилися на колишньому рівні.
Loading...
Load next