В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію

В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію
Ймовірно, зростання стосуватимуться лише тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць.

В Україні з 1 липня впровадять нові умови постачання електричної енергії за умовами спецзобов'язань (ПСЗ), передає OBOZREVATEL.

Передбачається, що вартість струму збільшиться з 1,68 до 2,5-3 грн за кВт-год, залежно від обсягів споживання. 

Імовірно, зростання стосуватимуться тільки тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць: зі зростанням споживання для них зростатиме й оплата.

Разом із тим, розглядають можливість повернути пільгові тарифи для тих, хто витрачає до 100 кВт-год на місяць.

Як зазначає член Громадської ради при КМДА Олег Попенко, варто ввести чотири різні тарифи:

  • на перші 100 кВт-год у розмірі 90 коп.; 
  • від 100 до 500 кВт-год - 1,68 грн; 
  • від 500 до 1000 кВт*год - 2,5 грн;
  • вище за 1000 кВт*год - більше ніж 3 грн.
Читайте також
В Україні подорожчає електроенергія: скільки доведеться платити В Україні подорожчає електроенергія: скільки доведеться платити
В Україні з 1 липня тарифи на електроенергію стрімко зростять. За різними оцінками, вартість кожного кВт год може збільшитися з 1,68 до близько 3 гривень.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю
 Зараз частка електромобілів займає всього 3% у світовому автопромі. Але ситуація стрімко змінюється: вже до кінця 2020-х, за прогнозами Wedbush Securities Inc., кожен третій автомобіль буде працювати на електробатареї.
Loading...
Load next