Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити

Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміну тарифів для 45 водоканалів.

В Україні 45 водоканалам дозволили поміняти свої тарифи на комунальні послуги для населення країни. Згідно з рішенням НКРЕКП, з початку наступного року українцям потрібно буде платити за водоспоживання більше, ніж зараз. Таке рішення опублікували на офіційному порталі "НКРЕКП".

За даними НКРЕКП, найвищі ціни встановили в КП "Облводоканалі", яке знаходиться в Запоріжжі. Клієнти цього підприємства повинні будуть платити за 1 кубічний метр централізованого водопостачання та водовідведення 54,63 гривень без ПДВ.

Також високі ціни встановили для клієнтів комунального підприємства "Уманьводоканал", які будуть змушені оплачувати 1 кубічний метр води 47,92 гривнями. Клієнти КП "Бердянськводоканалу" повинні будуть віддавати за 1 куб води 47,56 гривень.

Щодо Києва, то для жителів міста тарифи зростуть на 20%. Для киян вартість 1 кубічного метра води без ПДВ становитиме 25,32 гривень. А якщо враховувати ПДВ, то українцям у столиці потрібно буде віддавати за 1 куб води 30,38 гривень.

Варт додати, що за 1 кубометр централізованого водопостачання киянам потрібно буде віддавати 16,164 гривень, включаючи ПДВ. При цьому, вартість 1 кубічного метра централізованого водовідведення становитиме 14,22 гривень з ПДВ.

Фото: "НКРЕКП"

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що платіжки за комуналку зросли на 50%.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду
Національний банк України очікує збільшення комунальних тарифів, в тому числі це стосується гарячої води та опалення, адже у 2020 році вони не змінювались.
Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин
Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 20 квітня 2021 року в порівнянні з попереднім торговим днем залишилися на колишньому рівні.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
Loading...
Load next