Андоррська авіакомпанія виплатить Україні штраф за польоти над Кримом

Андоррська авіакомпанія виплатить Україні штраф за польоти над Кримом
Господарський суд Київської області зобовʼязав андоррську авіакомпанію “Gestio Integral Dʼaeronaus Martinez SL” виплатити Україні штраф за польоти над окупованим Кримом і Чорним морем. Загальна сума заборгованості складає 7 мільйонів гривень.

Про це повідомили на офіційній сторінці Автономної Республіки Криму у Facebook. 

Зауважимо, що Україна як держава, відповідальна за повітряний простір над Кримом, після анексії півострова закрила його для повітряного руху, а також закрила всі кримські аеропорти для цивільної авіації. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України і міжнародних правил. 

Зі свого боку, авіакомпанія здійснювала польоти над окупованими територіями Криму та Чорного моря. У ході досудового розслідування, розпочатого за фактами порушення правил міжнародних польотів за статтею 334 Кримінального кодексу України, прокуратура автономії встановила, що у 7 іноземних авіакомпаній є заборгованість перед "Украерорух". В тому числі рейси здійснювала і андоррська авіакомпанія. 

Зазначимо, що раніше авіакомпанія Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) сплатила Україні 3,7 мільйона гривень штрафу за польоти над окупованим Кримом. 

Нагадаємо, що у вересні 2020 року суди заарештували 65 літаків різних авіакомпаній, які здійснювали польоти до анексованого Росією Криму, попри заборону України. Зокрема за даними СБУ, одна з російських компаній здійснювала перельоти 12-ма пасажирськими літаками марок Boeing і Airbus, що порушує норми міжнародного та українського законодавства.  
 

Читайте також
Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень
Державна екоінспекція у першому кварталі 2021 року через неякісне пальне оштрафувала АЗС в Україні на 4,6 мільйона гривень. Це майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року, тоді загальна сума штрафів становила 591 тисячу.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Google заплатить АМКУ штраф на суму 1 млн грн Google заплатить АМКУ штраф на суму 1 млн грн
Зумовлено це тим, що ТОВ «Гугл» не подав у встановлений строк інформацію на вимогу державного уповноваженого АМКУ.
Loading...
Load next