Засудили тимчасову окупацію Криму: учасники "Кримської платформи" ухвалили спільну декларацію

Засудили тимчасову окупацію Криму: учасники "Кримської платформи" ухвалили спільну декларацію
Учасники "Кримської платформи" наголошують, що спроби Росії узаконити тимчасову окупацію та незаконне захоплення Криму є неприйнятними.

Сьогодні, 23 серпня, у Києві відбувся саміт "Кримська платформа", на якому його учасники обговорили питання тимчасової окупації півострова Російською Федерацією. Учасники заходи підписали спільну декларацію - в документі перераховано ті дії РФ, які учасники саміту засуджують, та йдеться про те, яких домовленостей було досягнуто. Про це йдеться у спільній декларації за результатами саміту, опублікованій на сайті МЗС.

Учасники Міжнародної Кримської платформи не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, яка є прямим викликом міжнародній безпеці із загрозливими наслідками для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав, - йдеться у документі.

Зокрема, цим самим учасники саміту підтвердили відданість суверенітету, політичній незалежності, єдності і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води.

Окрім цього, усі засновники "Кримської платформи" "підтверджують свою рішучість підтримувати тиск на Росію для припинення тимчасової окупації Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і відновлення контролю України над цією територією".

Нагадаємо, що зустріч лідерів та представників світових держав складалась з двох частин й першу частину, якої відкрила українська співачка кримськотатарського походження Джамала з піснею "1944". Однак, за виступ на саміті артистка отримає гонорар, розміром у понад 337 тисяч гривень.

Відомо, що свій гонорар Джамала отримає від державного підприємства "Державна театрально-видовищна агенція". 

Читайте також
Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави: Кулеба назвав повний склад саміту Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави: Кулеба назвав повний склад саміту
Усі 44 країни-учасниці саміту та Україна стануть засновницями "Кримської платформи". Окрім цього, саміт, який має відбутися напередодні 30-річчя Незалежності України, 23 серпня, відвідають 14 глав держав.
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков Росія сама поверне нам Крим "на блюдечку" з вибаченнями, — Резніков
Міністр оборони наприкінці січня зауважив: Росія досі не вирішила, чи нападати на Україну.
Loading...
Load next