Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму

Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".

За даними Служби Безпеки України, одна з російських компаній здійснювала перельоти 12-ма пасажирськими літаками марок Boeing і Airbus з порушення норм міжнародного та українського законодавства.

Про це на сторінці у Facebook повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"Однією з російських авіакомпаній, з 2019 року незаконно використовувались 12 пасажирських літаків марок «Boeing» та «Airbus» для здійснення переправлення осіб через державний кордон України в порушення норм міжнародного та українського законодавства", - йдеться у повідомленні.

 Зокрема, українська сторона вважає, що такі дії підривають суверенітет України, і як порушення законодавства з подальшою кримінальною відповідальністю авіаперевізників, операторів і капітанів повітряних суден.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії, судом накладено арешт на 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувались для перевезення пасажирів з/до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа", що знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим", - зазначає кримська прокуратура.

До того ж прокуратура Автономної Республіки Крим звернулася до Укрбюро Інтерполу із проханням внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку. 

Читайте також
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
ЗМІ оприлюднили записи російських сеператистів у день катастрофи Boeing 777 ЗМІ оприлюднили записи російських сеператистів у день катастрофи Boeing 777
Російські терористи напряму контактували з Москвою в день падіння літака MH17 на Донбасі, яке трапилось влітку 2014 року.
Loading...
Load next