Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні

Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.

Міністерство економіки України підвищило середню вартість бензину на 0,3% - до 24,92 грн за літр з 24,84 грн за літр. Втім вартість дизельного палива збільшилася лише на 0,1% - до 20,91 грн за літр.

Відповідну інформацію було оприлюднено на сайті Міністерства економіки.

На підставі розрахунків акціонерного товариства" Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" визначена середня вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 20,91 гривні, і 1 літра бензину автомобільного GASOLINE 10 ppm, яка становить 24,92 гривні за літр, - йдеться у повідомленні міністерства.

Так відповідно до урахування граничної торгової націнки, протягом червня вартість бензину не повинна перевищувати 29,92 грн за літр, дизельного палива - 27,91 грн за літр.

Нагадаємо, що нещодавньою Постановою № 474 Кабмін встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

Зокрема нещодавно Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.

Читайте також
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next