До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС

До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.

Відповідну заяву озвучив міністр фінансів Сергій Марченко. Учора, 27 квітня посадовець зустрівся з керівником групи Єврокомісії щодо підтримки України Катаріною Матерновою, аби обговорили подальшу співпрацю нашої країни із Євросоюзом.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів України. 

"“Ми вдячні Європейській Комісії за підтримку й за допомогу в грудні 2020 року – отримання першого траншу в 600 млн євро. Зараз уряд України та Міністерство фінансів роблять все можливе для виконання умов програми й отримання другого траншу від ЄС до вересня 2021 року", - заявив міністр Марченко.

Зокрема в установі нагадали про низку вимог, які має виконати Україна, аби отримати другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу. А саме йдеться про:

  • покращення бізнес-клімату;
  • належне управління та верховенство права;

  • початок та продовження реформ у сфері управління державними фінансами;

  • покращення секторальних реформ та державних підприємств.

Зазначимо, що міністр фінансів України також своєю чергою подякував європейській стороні за співпрацю в рамках програми EU4PFM. Оскільки саме цей проєкт за його словами є найбільшим як за охопленням напрямків реформи, так і за обсягом підтримки для України з боку Європейського Союзу.

"За два роки реалізації EU4PFM нам вдалося досягти вагомих позитивних результатів. А саме в реформуванні законодавства та інституцій у податковій та митній сферах, розвитку ІТ-систем і загальної координації СУДФ, інституційному розвитку та модернізації системи управління людськими ресурсами Міністерства фінансів і Рахункової палати", - додав посадовець.

Нагадаємо, що США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України. Зокрема фінансова підтримка Україні була надана у межах допомоги США в сфері безпеки на загальну суму понад $2 млрд, наданих з 2014 року.

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
Loading...
Load next