Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів

Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів
Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".

Львівську виправну колонію продали на електронному аукціоні за 377,5 млн грн, тобто втричі вище за стартову ціну активу у 132,7 мільйона гривень. Це перший успішний аукціон в межах приватизації в’язниць в Україні, повідомляє пресслужба Мін'юсту у Telegram.

Майно колонії, розташоване на вулиці Хуторівка, 2 (Сихівський район Львова), вдалося продати за 377,5 млн грн! Стартова ціна основного об'єкта – 132 млн 674 тис. 303 грн 55 копійок. Таким чином, стартова ціна об'єкта зросла у 2,8 раза, - повідомили у Міністерстві юстиції.

Відомо, що участь у прозорих торгах взяли семеро підприємців. Зокрема міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook повідомив, що це перший продаж "Великого розпродажу в’язниць" й нагадав, що розподіл вторгованих коштів відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, а 70% піде на відбудову в’язничної інфраструктури і "Великий розпродаж в'язниць" перетвориться на «Велике будівництво в'язниць".

Тільки замість занедбаного і розваленого хламу ми отримаємо нові в’язниці, які відповідають європейським стандартам та не є ганьбою для держави. Коротше кажучи, в’язничну реформу не спинити!, – заявив міністр.

Нагадаємо, що приміщення, що на вулиці Хуторівка, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягнуло за собою чималі витрати з державного бюджету. Так, за 3 роки простою, на її утримання залучили близько 20 мільйонів гривень.

Читайте також
У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео) У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео)
Ділянку у понад 10 га викупила провідна львівська IT-компанія. Стартова ціна була 132 млн грн, втім останній переможний лот вартував 400 млн грн.
Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео) Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)
Зробити місто безпечнішим та покращити умови для в’язнів. Програма великої приватизації тюрем торкнеться і Львівської виправної колонії номер 48. Приміщення, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягне за собою чималі витрати з державного бюджету.
Україна заробила на платних камерах в СІЗО майже 4 млн гривень Україна заробила на платних камерах в СІЗО майже 4 млн гривень
Платні камери у слідчих ізоляторах поповнили державний бюджет України вже майже на 4 мільйони гривень. Зароблені кошти планується направляти на відновлення безплатних камер в українських СІЗО.
Loading...
Load next