Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)

Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)
Зробити місто безпечнішим та покращити умови для в’язнів. Програма великої приватизації тюрем торкнеться і Львівської виправної колонії номер 48. Приміщення, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягне за собою чималі витрати з державного бюджету.

Стартова ціна об'єкту приватизації на вулиці Хуторівка, 2 становить 132 мільйони гривень, другий лот – на вулиці Хуторівка, 4 – понад 3 мільйони гривень.

"Територія у понад 11 га. Раніше тут були професійно-технічні училища, виробництва та камери для в'язнів 48 виправної колонії. Втім, з 2018 року цей простір перетворився на руїни", - розповіла журналістка телеканалу ПравдаТУТ Львів, Ірина Ткачук.

"Коли приміщення ще опалювалися, коли були засуджені, ще було більш-менш, якось зберігалося. Коли вже вивезли засуджених, то приміщення, які не опалюються, відповідно руйнуються", - повідомив голова комісії з реорганізації виправної колонії №48, Григорій Каталівець.

Відтоді ця територія, що на вулиці Хуторівка пустувала і тягнула з державного бюджету чималі витрати. Так, за 3 роки простою, на її утримання залучили близько 20 мільйонів гривень.

"У межах міста такий об'єкт не може принести жодної користі ні місту, ні місцевій громаді, ні економіці, ні міністерству юстиції, тому що, він є зруйнованим і його модернізація потребує значних фінансових витрат, тому було прийняте рішення про приватизацію, яка дозволить залучити інвестиції в цей об'єкт", - заявив заступник директора департаменту комунікацій та маркетингу фонду державного майна України, Микола Ганіч.

Аби залучити представників бізнесу у Львові, зустріч з ними провела заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

"У нас приватизація без обмежень. Але далі у інвестора має пройти діалог з місцевою владою для того, щоб отримати відповідні документи на свої плани, здобутки, що він хоче від цієї місцевості", - зазначила заступниця міністра юстиції України, Олена Висоцька.

Значну частину вилучених коштів планують вкласти в будівництво нової колонії вже на околиці міста, на вулиці Збиральній.

"Закон України про бюджет на 2021 рік передбачає, що кошти від об'єктів, що належать до державної кримінально-виконавчої служби, а це саме в'язниці, слідчі установи або колишні ізолятори, 70% цих коштів, мають бути спрямовані саме на поліпшення інфраструктури", - наголосила Висоцька.

Додамо, що ділянку колишньої виправної колонії номер 48 продадуть на онлайн аукціоні вже 3 червня цього року. Стартова ціна об'єкту приватизації на Хуторівці, 2 становить 132 мільйони гривень, другий лот – на вулиці Хуторівка, 4 – понад 3 мільйони гривень.

 

Читайте також
У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео) У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео)
Ділянку у понад 10 га викупила провідна львівська IT-компанія. Стартова ціна була 132 млн грн, втім останній переможний лот вартував 400 млн грн.
Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів
Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".
У Львові вікриють перший магазин шведського бренду H&M У Львові вікриють перший магазин шведського бренду H&M
Львів стане четвертим містом України, де відкриють магазин H&M. Вже цієї осені любителі шопінгу зможуть відвідати магазини шведського бренду в одному із львівських торгових центрів.
Loading...
Load next