У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео)

У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео)
Ділянку у понад 10 га викупила провідна львівська IT-компанія. Стартова ціна була 132 млн грн, втім останній переможний лот вартував 400 млн грн.

На місці колишньої Львівської виправної колонії №48 збудують офісний кампус. Ділянку у понад 10 га на відкритому аукціоні викупила провідна львівська IT-компанія. Стартова ціна була 132 млн гривень, втім останній переможний лот вартував 400 мільйонів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України на своїй сторінці у Facebook.

Власником території колишньої виправної колонії на Хуторівці у Львові - першої приватизованої колишньої в'язниці в Україні - стала одна з компаній групи SoftServe. Компанія планує звести у Львові кампус, який міститиме низку інфраструктурних об’єктів та офісів, - йдеться у повідомленні.

Компанія планує об’єднати на території частину львівських офісів та створити умови для роботи, відпочинку та розвитку талантів. Роботи розпочнуть уже наступного року.

За словами співзасновника та члена Ради директорів компанії SoftServe Олега Дениса, там "буде створено квартал, де можна буде зібрати таланти та мати всі умови для розвитку цих талантів у місті, мати футуристичні офіси, заклади освіти".

Додамо, що 70% вторгованих з аукціону коштів підуть на облаштування нового слідчого ізолятора на вулиці Збиральній, решту 30% скерують до державного бюджету.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".

 

Читайте також
Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів
Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".
Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео) Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)
Зробити місто безпечнішим та покращити умови для в’язнів. Програма великої приватизації тюрем торкнеться і Львівської виправної колонії номер 48. Приміщення, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягне за собою чималі витрати з державного бюджету.
Вбивця фронтмена львівського рок-гурту "Лесик Band" зізнався у скоєному злочині та отримав вирок суду Вбивця фронтмена львівського рок-гурту "Лесик Band" зізнався у скоєному злочині та отримав вирок суду
Підозрюваний у вбивстві повністю визнав свою провину та признався у скоєному вбивстві, яке трапилось 7 квітня 2020 року. За скоєне на зупинці громадського транспорту чоловік отримав 10 років ув'язнення.
Loading...
Load next