"Податок на Google": Зеленський підписав закон, який поповнить держбюджет України

"Податок на Google": Зеленський підписав закон, який поповнить держбюджет України
Іноземні світові технологічні гіганти такі як Apple, Google, Microsoft, Netflix будуть платити 20% ПДВ в Україні.

Президент Володимир Зеленський підписав так званий закон "Про податок на Google", який Рада схвалила на початку червня. Він стосується оподаткування електронних послуг нерезидентів які надають електронні послуги особам, що проживають на території України. Згідно з цим іноземні інтернет-компанії платитимуть 20% ПДВ в Україні, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Це дасть змогу збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ. Такі правила оподаткування вже стають звичною практикою в іноземних державах, наприклад у країнах Європейського Союзу, Австралії, Білорусі, Казахстані тощо, - повідомили в ОП.

Відомо, що відповідно до підписаного законопроєкту, іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками ПДВ за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс.

Проте, лише в тому випадку, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік. Зокрема, вони також складатимуть спрощену звітність в електронній формі державною або англійською мовою.

Також, вже з 1 січня 2022 року, українські компанії, які займаються рекламною діяльністю за кордоном, не повинні будуть сплачувати ПДВ.

Читайте також
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації
Компанія Google рік не надавала інформацію на запит Антимонопольного комітету, внаслідок чого Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року прийняла рішення оштрафувати компанію на 1 мільйон гривень.
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
Loading...
Load next