PayPal заблокує електронні гаманці росіян з 18 березня

PayPal заблокує електронні гаманці росіян з 18 березня

Платіжна система PayPal заблокує електронні гаманці росіян з 18 березня.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram. 

У зв'язку з недавніми подіями ми вирішили призупинити наші послуги з відправлення та отримання платежів у Росії. Нині ми зберігаємо функцію виведення коштів. Щоб звести до мінімуму можливі подальші збої обслуговування, ми просимо Вас вивести залишок коштів з Вашого рахунку до 18 березня 2022 року, – йдеться у повідомленні компанії для російських клієнтів. 

Своєю чергою Україна в умовах розв'язаної Росією війни потребує фінансової підтримки, оскільки надходження до держбюджету сильно скоротилися, а видатки, особливо на гуманітарні та військові цілі, зросли, заявив президент Володимир Зеленський.

Нас цікавить наповнення нашого бюджету, у нас із цим складнощі, тому що більшість підприємств не працює, приватний сектор не працює з різних причин: десь бомбардування, десь просто люди бояться, просто позакривали малий та середній бізнес, – сказав він на пресконференції із представниками іноземних ЗМІ у суботу.

Глава держави додав, що Росія також захоплює об'єкти української газотранспортної системи та атомні електростанції, які є важливими донорами держбюджету.

За словами Зеленського, окремі галузі, наприклад IT або окремі стратегічні підприємства, працюють і якесь наповнення бюджету йде, але "точно потрібні гроші".

Тут Європа і США допомагають, гроші виділяють. На що вони йдуть – це робота уряду, – сказав президент.

Водночас він не зміг оцінити необхідну суму для відновлення економіки. "У мене немає часу, і уряд не має часу рахувати, скільки це коштує і чим усе це закінчиться", - зазначив Зеленський.

Він додав, що частина наданої Україні допомоги, зокрема військової, – не безкоштовна.

Є окрема допомога деяких країн, які безкоштовно нам допомагають, а є "зброя сьогодні, а рахунок пізніше". Тому скільки коштує все це, я не знаю, – сказав президент України.

Це правда, є пріоритетніші завдання, ніж гроші, - додав він.

Відповідаючи на запитання про можливість компенсації втрат України за рахунок заморожених коштів росії, Зеленський назвав правильним захід із блокування цих коштів і знову висловив жаль, що це не було зроблено превентивно.

Те, що заморозили активи росіянам, – це правильне рішення, треба було робити це швидше… Ми вважали, що превентивно якщо б воно спрацювало, то війни б не було. 100% впевненості у мене немає, але я не бачу, у чому була складність щодо введення цих санкцій до війни. Я не розумію, як би це погано вплинуло, і я вже, напевно, ніколи цього не зрозумію, – заявив президент України.

Він також не зміг оцінити, скільки ця війна коштуватиме Росії.

Бо вона, по-перше, не завершилася, – навів один із аргументів Зеленський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Податок на Google": Зеленський підписав закон, який поповнить держбюджет України "Податок на Google": Зеленський підписав закон, який поповнить держбюджет України
Іноземні світові технологічні гіганти такі як Apple, Google, Microsoft, Netflix будуть платити 20% ПДВ в Україні.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Loading...
Load next