В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу

В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу
Районний суд у Харкові виніс ухвалу, згідно з якою скасовується арешт на частину майна фігурантів кримінального провадження, хоча функціонувати можуть не всі станції.

Мережа автозаправних станцій Glusco, яку пов’язують з Віктором Медведчуком днями відновила свою роботу, майже після чотиримісячної перерви, повідомляє ДФС. 

Дозволили відкрити резервуари з паливом на тих АЗС, де за результатами експертизи якість палива відповідає ДСТУ.

Як стало відомо,  районний суд м. Харкова виніс ухвалу, яка скасовує арешт на частину майна фігурантів кримінального провадження. За ухвалою суду, дозволяється відкрити резервуари з паливом на тих АЗС, де за результатами експертизи якісь палива відповідає ДСТУ. На заправних станціях, де якість пального не відповідає стандартам ДСТУ – відкриття резервуарів з паливом заборонено. Також в магазинах мережі АЗС не заборонено продаж інших супутніх товарів. - йдеться у повідомленні.

Директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн зазначає, що відновлення роботи може бути пов'язане зі швидким завершенням процесу зміни власника мережі і зникненням таким чином з порядку денного політичної складової.

Нагадаємо, що мережа автозаправних станцій Glusco не працювала через те, що фігуранти займалися підпільним продажем низькоякісного пального. Що дозволило ухилитися від сплати податків на близько 240 мільйонів гривень.

Читайте також
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
Loading...
Load next