Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні

Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні
НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку.

Причиною зміни дизайну монет стали численні скарги українців на їхню якість. Саме тому наразі Національний банк України вже планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, щоб вони стали більш зручними у використанні. Про це заявив заступник голови НБУ Олексій Шабан, повідомляє видання "Укрінформ".

Поки ми не розглядаємо оптимізацію банкнотно-монетного ряду. Однак ми почули нарікання українців на якість монет 1 та 2 гривні і наразі працюємо над тим, щоб змінити дизайн і зробити ці монети більш зручними для людей з вадами зору та похилого віку, - повідомив Шабан.

Він також додав, що далі оптимізовувати банкнотно-монетний ряд Нацбанк не планує.

Ми виходимо з економічної доцільності і зручності українців для розрахунків. Коли з’являється зоопарк купюр, з цим треба щось робити, бо не пам’ятаєш, яка справжня, яка не справжня, - додав заступник голови НБУ.

Зазначимо, що різниця між монетами в 1 і 2 гривні й справді є незначною як за розмірами, так і за дизайном самих монет. Тоді як монету в 5 гривень легко відрізнити внаслідок секторального рифлення гурту та характерного багатогранника по колу монети, а монету в 10 гривень — шляхом більших розмірів та ваги.

Нагадаємо, що монети номіналом в 1 і 2 гривні ввели в обіг в Україні у квітні 2018 року. Зокрема, наразі українці можуть розраховуватися як і монетами, так одночасно і паперовими банкнотами відповідних номіналів - 1 та 2 гривні.

Читайте також
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9% НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9%
НБУ підписав Меморандум з платіжними системами Visa та Mastercard щодо поступового зниження комісії інтерчейндж. Це сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців.
Loading...
Load next