НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет

НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.

В Україні подібний аукціон брухту відбуватиметься вже вчетверте, а зношені та вилучені монети утилізуються, коли накопичиться певна їхня кількість. Про це сьогодні, 7 травня, повідомили у пресслужбі НБУ.

"Утилізація монет відбувається на Банкнотно-монетному дворі НБУ шляхом знищення на них мотивів зображень на спеціальному обладнанні, а брухт – відчужується під час аукціонів (переважно метал іде на переплавку)", - йдеться у повідомленні НБУ.

Зазначимо, що аукціон відбудеться 21 травня 2021 року у електронному форматі на майданчику zakupki.prom.ua. Зокрема додамо також, що з 1 жовтня 2019 року монети номіналом 1, 2 і 5 копійок перестали бути платіжним засобом.

Нагадаємо, що в Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень. При цьому найбільш поширеними серед монет є 10 копійок.

Читайте також
Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні
НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку.
НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні
В Національному банку України заявили, що почнуть підготовку "ПриватБанку" до продажу одразу після закінчення кризи, яку спричинила світова пандемія COVID-19.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Loading...
Load next