В Україні планують збільшити мінімальну зарплату до 7000 гривень

В Україні планують збільшити мінімальну зарплату до 7000 гривень
Наразі місячна мінімальна зарплата в Україні складає 6000 гривень, однак вже у 2022 році її планують підвищити.

В уряді розраховують у 2022 році збільшити мінімальну зарплату українцям до 7700 гривень та наразі вона становить 6000 грн. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі "24 каналу".

Ми розраховуємо, що у 2022 році збільшимо мінімальну зарплату до 7700 гривень. Хочу підкреслити, що ми залишили фіскальний простір. Йдеться про нерозподілені витрати. Вони складають від 50 до 100 мільярдів гривень, - заявив Марченко.

За його словами, передбачається також зростання пенсійних виплат та прожиткового мінімум. Міністр наголосив, що гроші є і збільшення "мінімалки" стане одним з пріоритетів при формуванні бюджету на 2022-2024 роки.

Хочу підкреслити, що ми залишили фіскальний простір. Йдеться про нерозподілені видатки. Вони складають від 50 до 100 мільярдів гривень, які можуть бути спрямовані на підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення прожиткового мінімуму, - додав міністр фінансів.

Нагадаємо, що НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку. Різниця між монетами в 1 і 2 гривні й справді є незначною як за розмірами, так і за дизайном самих монет.

Читайте також
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Loading...
Load next