Борг – понад 2 млрд: Зеленський доручив виплатити заборогованість і премії військовим (відео)

Борг – понад 2 млрд: Зеленський доручив виплатити заборогованість і премії військовим (відео)
Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни". Українські військовослужбовці мають отримати одноразові премії з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Президент Володимир Зеленський доручив виплатити в повному обсязі грошове забезпечення військовим ЗСУ та премію з нагоди Дня захисників і захисниць України. Про це 14 жовтня повідомила пресслужба глави держави.

Зеленський також наказав Кабміну забезпечити розробку та внести до 31 грудня на розгляд Верховної ради законопроєкт, який удосконалить систему грошового забезпечення бійців ЗСУ з "урахуванням найкращого досвіду провідних іноземних держав". Крім того, уряд спільно з обласними адміністраціями та КМДА повинні забезпечити створення до кінця 2023 року в кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

Відомо, що Міністерство оборони України у період 11 та 12 жовтня 2021 року профінансувало військові частини та установи Збройних Сил України на загальну суму майже 3,7 млрд гривень.

Зауважимо, що 8 жовтня заступник міністра оборони Олександр Носов заявив, що для потреб армії не вистачає 7,1 млрд гривень – є заборгованості по виплатах військовослужбовцям.

Щодо грошової винагороди за вересень – вона повністю виплачена, на 100%. Щодо грошової винагороди за участь у бойових діях, то вона повністю виконана за серпень. Ми маємо заборгованість по виплаті єдино разових винагород у розмірі 2 млрд 100 млн. В цілому у нас нестача в грошах у Міністерстві оборони в обсязі 7,1 млрд гривень, - повідомив Носов.

\Нагадаємо, що День захисника і захисниць України – свято, що започатковано з 2014 року й святкується щорічно 14 жовтня, водночас з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Воно є державним святом та вихідним днем. Україна ж почала офіційно відзначати День захисника у 2015 році - тоді ж влада скасувала святкування Дня захисника вітчизни (23 лютого).

Читайте також
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
Loading...
Load next