Українська влада планує створити умови для повернення заробітчан додому

Українська влада планує створити умови для повернення заробітчан додому
Попри те, що трудові мігранти є одним із джерел наповнення української економіки, їхній виїзд до інших країн є значною проблемою.

Український уряд працює над створенням належних умов для того, аби громадяни, які перебувають на заробітках за кордоном поверталися до України. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час форуму "Україна 30. Трудові ресурси".

За офіційними даними, сьогодні близько 3 мільйонів українців працюють за кордоном. Це і Португалія, і Польща, і Чехія, – наголосив Чернишов.

Він стверджує, що в першу чергу трудові мігранти орієнтуються на рівень довіри до країни, рівень заробітної плати та можливості у реалізації.

Що стосується довіри до країни рівня заробітної плати – ми всі розуміємо, про що йдеться. Люди їдуть, тому що мають пропозицію отримати більшу заробітну плату чи взагалі отримати заробітну плату, – запевняє міністр.

Хоча трудові мігранти є одним із джерел наповнення української економіки, їхній виїзд за кордон є серйозною проблемою, наголошує Чернишов. 

Сьогодні це майже 16 мільярдів доларів, які надходять в українську казну і українську економіку. Але кожна людина, яка працює за кордоном, розвиває іншу економіку, створює можливості для розвитку іншої країни, і не розвиває Україну. І це, не мій погляд, наша основна трагедія, – повідомляє він.

Міністр зазначає, що українська влада повинна створити умови для повернення фахівців додому. На його думку, цьому сприятимуть реформа децентралізації, яка забезпечує розвиток інфраструктури у громадах, покращення інвестиційного клімату та безпосереднє створення нових робочих місць.

 

Читайте також
Об’єднати зусилля з Європою і діяти в спільних інтересах: пропонує Герман Галущенко Об’єднати зусилля з Європою і діяти в спільних інтересах: пропонує Герман Галущенко
Україна запропонувала концепцію Регіонального партнерства для енергетичної безпеки.
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next