В Україні можуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах

В Україні можуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах
Нардепи сподіваються, що новий законопроект спонукатиме українців менше вживали алкоголь та тютюнові вироби.

Сьогодні, 19 липня, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає заборону продажу алкогольних напоїв та сигарет будь-яких видів у супермаркетах. Документ було опубліковано на сайті ВР.

Так, у магазинах планують заборонити продаж пива, окрім безалкогольного, алкогольні, слабоалкогольні напої, столові вина, тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, що використовуються в електронних сигаретах та пристроях для нагрівання тютюну

Автори цієї ініціативи пропонують дозволити їхній продаж лише у спеціалізованих магазинах. У випадку порушень пропонують штрафувати магазини у розмірі десяти прожиткових мінімумів - 23 790 гривень. 

Ініціатори законопроєкту сподіваються, що таким чином українці будуть менше вживати алкоголь та тютюнові вироби. Вони наголошують, що алкоголь є головною причиною смертності та інвалідності для людей у віці 15-49 років. Окрім цього алкоголь та тютюн у магазинах створює рекламний ефект. Тому цю продукцію можуть придбати ті, хто навіть не мав початкового наміру робити це.

Читайте також
Відтепер українці мають право отримати гарантію на товар в електронному вигляді Відтепер українці мають право отримати гарантію на товар в електронному вигляді
Новий законопроект значно допоможе українцям, оскільки тепер не потрібно буде зберігати всі паперові чеки та боятися загубити їх.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР
Новий законопроект пропонує платити українцям гроші за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом.
Loading...
Load next