Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет

Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.

Це стає відомо з онлайн-трансляції засідання Верховної Ради, яке відбулось сьогодні, 27 квітня.

Згідно з прийнятим законом пропонується заборонити рекламу електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також тютюнових виробів для електричного нагрівання. Зазначимо, що за ухвалення законопроєкту проголосувало 284 народних депутатів.

Тепер час, який був відведений для трансляції реклами е-сигарет планують замінити соціальною антирекламою. Зазначимо також й те, що рекламодавці алкогольних напоїв та тютюнових виробів, е-сигарет, рідин, що використовуються у них, зобов'язані спрямовувати на виробництво та розповсюдження соціальної реклами щодо шкоди тютюнопаління, споживання е-сигарет та зловживання алкоголем не менше 5 відсотків коштів, витрачених ними на розповсюдження реклами своєї продукції на території України.

Нагадаємо також й те, що від 1 січня 2021 року в Україні діє заборона на продаж електронних сигарет та схожих засобів для паління особам, які не досяшли повноліття - 18 років.

Читайте також
Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні
В Україні будуть штрафувати тих людей, які користуватимуться пластиковими пакетами. Верховна рада остаточно заборонила їх обіг й прийняла відповідний законопроєкт, який регулюватиме це питання на законодавчому рівні.
Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України
Нардепи перейменували державне свято "День захисника України", яке відзначають 14 жовтня з 2014 року на "День захисників і захисниць України".
Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео) Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео)
Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко перед голосуванням за законопроєкт Володимира Зеленського про відповідальність за брехню в деклараціях відзначився "хамською витівкою".
Loading...
Load next