Відтепер українці мають право отримати гарантію на товар в електронному вигляді

Відтепер українці мають право отримати гарантію на товар в електронному вигляді
Новий законопроект значно допоможе українцям, оскільки тепер не потрібно буде зберігати всі паперові чеки та боятися загубити їх.

У неділю, 25 липня в Україні набув чинності закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист прав споживачів" щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді".

Відповідний закон напередодні оприлюднили в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України".

Закон передбачає, що споживач може отримати доступ до паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару, в електронному вигляді на офіційному вебсайті виробника. Це стосується і гарантійного листа, який покупець отримує під час купівлі.

На прохання споживача продавець має надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.

Відповідні оновлення в законодавстві допоможуть українським споживачам уникнути зберігання експлуатаційних документів в паперовому вигляді. До того ж, недобросовісні продавці не зможуть надавати споживачам підробні експлуатаційні документи в паперовому вигляді.

Читайте також
В Україні можуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах В Україні можуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах
Нардепи сподіваються, що новий законопроект спонукатиме українців менше вживали алкоголь та тютюнові вироби.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР
Новий законопроект пропонує платити українцям гроші за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом.
Loading...
Load next