Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова

Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова
Уряд звільнив з посади керівника "Укрзалізниці" Івана Юрика та натомість призначив нового тимчасового голову правління - ним став колишній менеджер олігарха Рената Ахметова.

Кабінет міністрів призначив Олександра Камишина виконуючим обов'язки голови правління АТ "Українська залізниця". Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 11 серпня, повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко.

Зокрема, ще 9 серпня наглядова рада "Укрзалізниці" задовольнила заяву Юрика про звільнення його від тимчасового виконання обов’язків голови правління і рекомендувала Кабміну призначити замість нього Камишина "на період до 31 грудня 2021 року або до обрання нового постійного голови правління в залежності від того, що настане раніше".

Однак, за даними українських ЗМІ, Іван Юрик залишається в УЗ членом правління, відповідальним за фінанси. Тим часом від нового очільника, Камишина, очікують підвищення тарифів на вантажні перевезення, підписання контрактів на пряме постачання електроенергії від ДП "Енергоатом" та локалізації виробництва локомотивів та потягів за міжнародними контрактами.

Також зауважимо, що з квітня 2012 року по квітень 2019 року Олександр Камишин обіймав посаду менеджера з інвестицій SCM Ріната Ахметова й паралельно він був членом наглядової ради Portinvest – компанії SCM, яка займається розробкою та реалізацією інвестиційних проєктів у портовій сфері.

Читайте також
В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Loading...
Load next