Латвія відмовиться від російського газу: названо точну дату

Латвія відмовиться від російського газу: названо точну дату

Міністр економіки Латвії Яніс Вітенбергс заявив, що уряд погодився припинити використання російського природного газу з 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє видання ERR.

За словами Вітенбергса, йдеться про історичне рішення, яке зміцнить енергетичну безпеку Латвії. Поправки до закону, що передбачають відмову від російського природного газу, представлять парламенту.

Перший крок Латвії - домовитися з Фінляндією та Естонією про те, що Латвія зможе отримувати додатковий газ з термінала в Палдіскі до тих пір, поки не побудує власний газовий термінал, - сказав Вітенбергс.

Латвійський уряд нещодавно прийняв рішення про створення резерву зрідженого природного газу на Інчукалнському газосховищі, повідомляє LSM.

Своєю чергою АТ «Укрзалізниця» проведе онлайн-наради із перевізниками з Польщі та Словаччини. До обговорення можуть долучитися і українські вантажовідправники.

Про це повідомляє філія «Центр транспортної логістики» (ЦТЛ).

На нарадах планують обговорити питання збільшення пропускної здатності залізничних прикордонних переходів з Польщею та Словаччиною.

Нарада із представниками Польщі розпочнеться о 14:00 21 квітня, щоб приєднатися перейдіть за посиланням. З представниками Словаччини нарада запланована на 15:30 того ж дня, приєднатися можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше найбільший японський нафтопереробник відмовився купувати російську нафту.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next