Економічна ситуація в Україні: економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)

Економічна ситуація в Україні:  економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)
Фахівці передбачають, що з початком осені можливе підвищення вартості долара та євро на українському валютному ринку.

З початком осені зазвичай гривня починає знецінюватися на валютному ринку у порівнянні з весняно-літнім періодом, розповідають експерти. На це зокрема впливає початок ділової активності та умови поставлені Європейським банком. Однак у цьому сезоні ситуація дещо краща, ніж минулоріч, й гривня більш-менш стабільна, кажуть представники банку.  

Від 26 до 28 це не є у відсотковому співвідношенні, якісь великі коливання, але тим не менш на вересень та поки виглядає, що десь діапазон цього коливання буде менше. Тобто 26.5 – 26.7 і десь не більше 27.3 – 27.5, - повідомив речник банку Віктор Гальчинський.

Ціни на паливо зараз теж збалансовані й коливання наразі мінімальні. Однак це знову ж таки може змінитись з огляду на цифри, які встановлюватиме міжнародний ринок. Слід очікувати й традиційне здорожчання комунальних послуг на початок опалювального сезону.

Об’єктивно будемо мати ситуацію здороження паливних ресурсів. Ну і плюс тут ще може бути ризик такий, що почнуться проблеми з платежами, якась частина населення не зможе оплачувати, почнеться заборгованість. Тоді автоматично будемо мати ситуацію, що ціна може зрости ще швидше, бо треба буде перекладати вартість на тих хто зможе платити, - зазначив економіст Віктор Борщевський. 

Дії влади щодо покращення економічного стану в країні експерти описують просто - "нове - це добре забуте старе". Бо замість створення гідних умов для конкуренції на ринку праці й інших методів, що вже показали себе дієвими у європейський країнах, влада й досі використовує економічну систему, що притаманна пострадянському часу, додають експерти. Це й створює відповідні наслідки.

Якщо ми будемо говорити про так звані широкі верстви населення, або тих кого політики називають електоратом, а ми називаємо пересічними громадянами, то зрозуміло, що для них ситуація буде ускладнюватися. Якщо ми будемо про людей самозайнятих по бізнесу, то вона десь лишатиметься незмінною. Тому що ці люди в тих умовах самі виживати, - додав економіст Віктор Борщевський. 

Також фахівці додають: попри те, що зараз ситуація залишається більш-менш стабільною, та все ж на кінець цього року наслідки інфляції будуть таки відчутними.
 

 

Читайте також
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Loading...
Load next