З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні

З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні
Нова монета із серії "Видатні особистості України". Відомо, що вона присвячена знаменитому борцю, шестиразовому чемпіону світу - Івану Піддубному.

Фото: з відкритих джерел.

Вже з 5 жовтня в Україні з'явиться нова рідкісна монета, присвячена відомому борцю Івану Піддубному. Про це повідомили на сайті Національного банку України.

Особливість цієї монети полягає в тому, що вона буде доволі рідкісною, адже її випускають у невеликому тиражі - лише 35 тисяч штук. Монета присвячена 150-річчю з дня народження відомого українського спортсмена Івана Піддубного. Шестиразовий чемпіон світу зображений на монеті великим планом. 

2-гривнева монета зроблена з нейзильберу - сплаву міді з нікелем та цинком. Вона отримала рифлений гурт та діаметр 31,0 міліметрів. На монеті зображено не тільки портрет Піддубного. Також на ній є малий державний герб України, напис "Український богатир", стилізовані сцени боротьби, зображення земної кулі та логотип Банкнотно-монетного двору НБУ. 

Наразі ще не відомо, скільки буде коштувати нова пам'ятна монета, проте, за думкою нумізматів, її вартість може бути доволі високою. Річ у тому, що монети з таким маленьким тиражем швидко розходяться серед колекціонерів, тому зустріти її в обігу буде майже неможливо. 

Читайте також
Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні
НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік
В умовах світової пандемії українська економіка відновлюється надзвичайно повільними темпами. У зв'язку із цим, Національний банк України погіршив прогноз зростання реального ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%.
Loading...
Load next