Кабмін підвищив мінімальну пенсію в Україні

Кабмін підвищив мінімальну пенсію в Україні
Уряд збільшив видатки Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн для підвищення пенсій. Про це сьогодні, 6 жовтня, заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел 

Пенсії зростуть з 1 грудня 2021 року у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати. Виплати становитимуть 2600 грн замість 2400 грн для пенсіонерів віком від 65 років за наявності у них страхового стажу 30/35 років.

Своїм рішення уряд збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду на понад 18 мільярдів гривень, що дозволить планово підвищити пенсії.

"Це лише частина заходів із реалізації комплексного плану щодо підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат та соціальних виплат відбувається та буде відбуватися на регулярній основі. Це обов’язок держави та українського Уряду", - заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також: Президент Зеленський ветував закон про віртуальні активи

Читайте також
Мінфін США заборонив американцям купувати російські акції та облігації Мінфін США заборонив американцям купувати російські акції та облігації
Досі американці могли купувати російські акції та облігації, які переходили з рук у руки на вторинних ринках. 
НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9% НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9%
НБУ підписав Меморандум з платіжними системами Visa та Mastercard щодо поступового зниження комісії інтерчейндж. Це сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців.
Loading...
Load next