Україна отримала $400 млн під гарантію Великої Британії

Україна отримала $400 млн під гарантію Великої Британії

Україна під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового Банку отримала 400 мільйонів доларів. Кошти спрямують на часткову компенсацію видатків державного бюджету.

Про це повідомляє Міністерства фінансів України. 

Відомо, що це частина п’ятого додаткового фінансування проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні". Кошти спрямують на виплату пенсій та зарплати медпрацівникам за програмою медичних гарантій.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що "допомога від партнерів критично важлива для фінансування соціальної сфери України".

Вдячний уряду Великої Британії та команді Світового банку за продуктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація необхідних фінансових ресурсів. Окремо хочу подякувати Великій Британії за наміри зберегти пряму бюджетну підтримку України у наступному році, - заявив Марченко.

Україна отримала кредит на пільгових умовах з можливістю погашення строком на 19 років із 5-річним пільговим періодом. 

Нагадаємо, Сейм Латвії підтримав переговори про вступ до ЄС України і Молдови

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next