Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео)

Ввозили техніку Apple під виглядом сміття: у "Борисполі" бортпровідників спіймали на злочинній схемі (відео)
До злочинної схеми всього було залучено близько 10 громадян України. Сума оцінки вилученого товару та дорогої техніки сягає 100 тисяч доларів США.

Українські прикордонники викрили у міжнародному аеропорту "Бориспіль" схему переміщення бортпровідниками коштовних девайсів фірми Apple. Зокрема, бортпровідники однієї з українських авіакомпаній ховали мобільні телефони в кейси з харчуванням, сміттєві пакети й "в конструктивних особливостях салону літака", повідомили у Держприкордонслужбі.

Згодом представники клінінгових компаній мали вивезти девайси за межі пункту пропуску без проходження будь-якого контролю під виглядом обслуговування борта та підготовки його до наступного рейсу. Однак, правоохоронці викрили незаконну оборудку, тому реалізувати задум не вдалося.

За результатами огляду літака, що прибув в аеропорт Борисполя з Дубай, виявили 85 девайсів марки Apple. Серед них: iPhone 12 Pro Max, iPhone XS, iPhone XR,  One Plus Nord, MacBook Pro, - йдеться у повідомленні прикордонників.

Попередньо, до схеми всього було залучено близько 10 осіб, громадян України. За попередньою інформацією, сума оцінки товару сягає 100 тисяч доларів США.

 

Читайте також
У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото) У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото)
У Києві спіймали небезпечного злочинця, який втік із зали суду в Ірпені. Афраса Мемедсоя судили за вчинення розбою, а тепер судитимуть ще й за втечу.
"Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео) "Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео)
Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від 3 до 7 років в'язниці. Проте, окрім цього тепер його ще й судитимуть за скоєння втечі та за напад на працівника поліції.
В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції
Після року роботи на антарктичні станції "Академік Вернадський" в Україну повернулись полярники 25-ї антарктичної експедиції.
Loading...
Load next