Кличко озвучив бюджет Києва на 2022 рік

Кличко озвучив бюджет Києва на 2022 рік
У порівнянні з очікуваним виконанням бюджету за 2021 рік, доходи зростуть на 3 млрд 305 млн грн.

У проєкті бюджету столиці на 2022 рік доходи міста заплановані в сумі понад 68 млрд грн, а видатки – понад 66 млрд грн. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

Ми наближаємося до кінця року. Зокрема, і фінансового. Тому найближчим часом маємо винести на розгляд та ухвалення Київради проєкт головного фінансового документа міста – бюджету на наступний рік. Тому сьогоднішня колегія присвячена  двом питанням – проєкт бюджету на 2022 рік та проєкт Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки в частині наступного року.

Щодо основних цифр. Доходи бюджету міста на 2022 рік плануємо в сумі понад 68 млрд грн. У порівнянні з очікуваним виконанням бюджету за 2021 рік, доходи зростуть на 3 млрд 305 млн грн. Видатки бюджету міста Києва на 2022 рік заплановані в обсязі 66 млрд 218 мільйонів грн, – повідомив Віталій Кличко.

Також Кличко зазначає, що у проєкті бюджету передбачене погашення зобов’язань за зовнішніми та внутрішніми запозиченнями – в сумі майже 2 млрд грн.

Що стосується Програми економічного і соціального розвитку столиці проєктом документу на наступний рік передбачені обсяги капітальних видатків на об’єкти будівництва, реконструкції та капремонти – в розмірі 13,2 млрд. У тому числі капітальні вкладення –
6 млрд, на капітальні ремонти – 7,2 млрд.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Масштабне святкування Дня Незалежності: вартість 30-річниці обійшлась Україні в рекордну суму (відео) Масштабне святкування Дня Незалежності: вартість 30-річниці обійшлась Україні в рекордну суму (відео)
Найдорожче святкування незалежності в історії України - цьогоріч на усі заходи витратили майже дві сотні мільйонів гривень.
"Це одна з найстабільніших фінансових програм": Стефанішина розраховує на макрофінансову допомогу ЄС у першій половині 2022 року "Це одна з найстабільніших фінансових програм": Стефанішина розраховує на макрофінансову допомогу ЄС у першій половині 2022 року
У липні 2020 року Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації "виняткової" (п'ятої за рахунком) програми макрофінансової допомоги до EUR1,2 млрд грн.
Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022:  основні показники Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022: основні показники
Кабінет Міністрів 15 вересня на засіданні схвалив проєкт держбюджету на 2022 рік. Його пріоритети - охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона.
Loading...
Load next