Масштабне святкування Дня Незалежності: вартість 30-річниці обійшлась Україні в рекордну суму (відео)

Масштабне святкування Дня Незалежності: вартість 30-річниці обійшлась Україні в рекордну суму (відео)
Найдорожче святкування незалежності в історії України - цьогоріч на усі заходи витратили майже дві сотні мільйонів гривень.

Цьогоріч святкування Дня Незалежності обійшлося в рекордну для України суму - лише станом на 17-серпня вже було використано 195 млн грн, з яких 115 млн на закупівлі в Prozorro і ще 80 млн - за договірною процедурою. Чому така суму стала рекордною? Якщо порівняти із 2020 роком коли видатки на святкування Дня Незалежності становили лише 4 млн грн, а у 2019 році - 10 млн грн, то бачимо, що цього року Україна відсвяткувала свою незалежність “по-багатому” та з неабияким розмахом.

Про це йдеться в аналізі порталу громадського контролю державних закупівель Dozorro.

Так, на проведення масштабного концерту в День Незалежності на НСК "Олімпійському" на якому відбувся спільний виступ українських зірок, більшість з яких неодноразово виступала на території країни-агресора та деякі з яких, не змогли дати чіткої відповідь на запитання: "А чий все ж таки Крим? України чи Росії?", із бюджету виділили 64 млн грн. Окрім цього, оренда самого приміщення для концерту — це ще одна закупівля на понад 5 млн грн. 

Також проведення святкового параду Збройних сил України у Києві та в Одесі та його зйомка обійшлась українському держбюджету майже у 20 мільйонів гривень. При цьому на організацію безкоштовного концерту на Михайлівській площі “Ковчег „Україна“: десять століть української музики”, на якому звучали найвідоміші композиції останнього тисячоліття: від колядок до сучасної музики було витрачено 15 млн грн.

Проте, на цьому витрати до 30-річниці Дня Незалежності України не закінчились. Так, вручення нагород "Національна легенда України" забрало із держбюджету 6,8 млн гривень

Окрім цього, на установчий саміт "Кримської платформи", який відбувся у Києві 23 серпня, український уряд витратив 6,8 млн грн. Додатково на логістику, рекламу, кейтеринг, транспортування та інші потреби пішло майже 10 млн гривень. Також зустріч лідерів та представників світових держав складалась з двох частин й першу частину, якої відкрила українська співачка кримськотатарського походження Джамала з піснею "1944". Так, на виступ народної артистки на саміті було витрачено приголомшливий гонорар сумою у 337 мільйонів гривень

Виступ Джамали на Кримській платформі: дивіться відео онлайн з -3:12:00 години.

Зазначимо також, що витрати на організацію концерту італійського тенора Андреа Бочеллі у День Незалежності, навколо якого розгорілась низка скандалів, Україна витрати близько 20 мільйонів гривень. Проте,  якщо вірити чуткам, які вирують у мережі, то на виступ італійського виконавця витратили аж 34 мільйони гривень. 

Додамо, що найбільше коштів на святкування незалежності було витрачено в Київській області та самому Києві – 168 млн грн. На другому місці за витратами знаходиться Дніпропетровська область — 6,4 мільйона грн, а на третьому — Харківська область з сумою в 4,6 млн грн.

Варто зазначити, що на відзначення цьогорічної річниці незалежності країни уряд виділив приблизно 5,5 мільярдів гривень. Велику частину коштів було скеровано на будівництво та модернізацію масштабних інфраструктурних проєктів по всій території Україні. Окрім цього, у бюджет Дня Незалежності включили багато інфраструктурних проєктів: реставрації аеропортів в обласних центрах, різних пам’яток та запуск космічного апарату.

 

Читайте також
Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео) Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео)
Найдорожчий та найскандальніший в історії. Саме так можна охарактеризувати відзначення цьогорічного Дня Незалежності. Бюджет святкування перевершив усі попередні рекорди й нарешті можна підбити підсумки скільки влада витратила грошей на грандіозне святкування.
У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України
На святкування 30-ї річниці незалежності України планують витратити майже 5,5 мільярдів.
Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022:  основні показники Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022: основні показники
Кабінет Міністрів 15 вересня на засіданні схвалив проєкт держбюджету на 2022 рік. Його пріоритети - охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона.
Loading...
Load next