Кіпрський суд запрошує Коломойського до розгляду позову ПриватБанку

Кіпрський суд запрошує Коломойського до розгляду позову ПриватБанку
Окружний суд Лімассола, Кіпр, запрошує Ігоря Коломойського до розгляду позову державного ПриватБанку на $5,5 млрд/

Оголошення в газеті "Голос України" опублікували адвокати ПриватБанку Scordis, Papapetrou&Co. Повідомляє interfax-Україна.

Згідно з наказом суду від 15 червня 2021 року, якщо повідомлення про участь у справі не буде подано протягом 30 днів з моменту публікації цього повідомлення, розгляд справи відбуватиметься за відсутності відповідача 1, – йдеться в оголошенні.

3 квітня 2020 року ПриватБанк подав новий позов до кіпрських судів, зокрема до Окружного суду Лімасола, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд щодо схем, що несуть всі ознаки шахрайства і відмивання грошей, які, як стверджує банк, були здійснені його колишніми акціонерами Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, експершим заступником голови правління Тимуром Новіковим і двома кіпрськими компаніями: PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

Позов до Окружного суду Лімасола стосується двох наборів операцій, які, за твердженням банку, були незаконно здійснені в період з 2013 до 2016 року за вказівкою його колишніх власників за сприяння інших відповідачів і містили в собі значні суми, виплачені компаніям, що належать або контрольовані Коломойським і Боголюбовим. Банк стверджує, що вони були фіктивними кредитними угодами, жодна з яких не була погашена.

Зокрема, ці операції передбачали схему, згідно з якою $2,34 млрд було спрямовано кіпрській компанії Duxton Holdings Limited, пов'язаній з колишніми акціонерами банку, майже щоденними траншами в $30 млн впродовж чотиримісячного періоду у 2013 році, зазначається в повідомленні фінустанови.

Після цього позову загальна сума претензій, заявлена ПриватБанком проти Коломойського і Боголюбова в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, перевищила $ 10 млрд.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Розкрадання бюджетних коштів з фонду соцвиплат: збитки становлять понад 5 мільйонів гривень Розкрадання бюджетних коштів з фонду соцвиплат: збитки становлять понад 5 мільйонів гривень
Служба безпеки України в Одеській області блокувала масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат. Збитки держави через незаконне призначення допомоги становлять понад 5 мільйонів гривень.
Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку" Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку"
Суддю Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка підозрюють у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським у однії із справ «ПриватБанку». Про це свідчить записана розмова у кабінеті Вовка.
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
Loading...
Load next