Ахметов готує другий позов проти Росії на 450 мільйонів гривень

Ахметов готує другий позов проти Росії на 450 мільйонів гривень

Компанія "Укртелеком", яка належить Рінату Ахметову, готується подати позов проти росії, вимагаючи компенсувати збитки майже на пів мільярда гривень завдані бойовими діями.  Про це повідомив директор дирекції стратегії та розвитку бізнесу "Укртелекому" Ігор Яремчук в інтерв’ю SPEKA.

За словами Яремчука,  кількість абонентів і дохід від оптичного інтернету суттєво зросли у порівнянні з минулим роком, проте вони значно нижчі від запланованих. 

Він зазначив, що у першому півріччі 2022 року дохід компанії знизився на 6% від запланованих. Також дохід комерційної оренди скоротився на 27% у порівнянні з довоєнним часом. 

До збитків в "Укртелеком" додали навіть міграцію всередині країни та за кордон, що призвела до відтоку абонентів. 

Наразі суму збитків оцінюють в 450 млн гривень, однак вона є не повною, оскільки не враховує зупинку господарської діяльності операційний прибуток (EBITDA), який на сьогодні оцінюється в щонайменше 14 млн грн на місяць. А темпи підключення до оптичного інтернету нижче на 50% від запланованих до повномасштабного вторгнення.

Залишається незрозуміла ситуація із будівлями компанії, котрі зараз перебувають на території, що тимчасово окуповані росією. 

Наприклад, так званий "Мир телеком" використовує наші приміщення як центри обслуговування у Херсоні та Мелітополі, а в одному з міст Запорізької області місцевий провайдер за підтримки окупантів "віджав" наш офіс", – повідомляє Яремчук.

Нагадаємо, що "зерновий коридор": з українських портів вийшов другий караван із продовольством (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео) Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео)
Моргештерн записав відео в полі із соняшниками й заявив, що нібито зараз він знаходиться на території України. Потім він, разом зі своєю нареченою якій репер нещодавно зробив пропозицію, їхали на авто по трасі.
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень
Причина штрафу та перевірки компанії поштового зв'язку - велика кількість скарг українців щодо неякісного обслуговування та порушення їхніх прав. Зокрема, Держпродспоживслужба запросила максимальний розмір штрафу.
Loading...
Load next