Щонайменше 7 мільярдів євро планує інвестувати в Україну ЄС у наступні 7 років

Щонайменше 7 мільярдів євро планує  інвестувати в Україну ЄС  у наступні 7 років
У ЄС ухвалили економічний інвестиційний план.

Для України сподіваються мобілізувати до EUR7 млрд на інвестиції на сім років, повідомила заступник СЕО Генерального директорату Єврокомісії з питань політики добросусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова. Повідомляє  Інтерфакс-Україна.

З нашого боку фокус буде більшим на інвестуванні, у нас є новий інструмент із підтримки інвестицій - de-risk instrument - це гарантії з боку Єврокомісії нашим міжнародним фінансовим інституціям-партнерам, щоб зменшити ризики для інвестицій у наших країнах-партнерах, серед яких і Україна,  - розповіла Матернова.

У плані інвестування:

  • багато буде спрямовано на Зелений перехід;
  •  велика порція піде на цифровий перехід;
  • оновлення інфраструктури;
  • багато планується скерувати на доступ до фінансів для малого та середнього бізнесу.  

Є набагато більший потенціал, щоб вести прозору приватизацію, яка принесе в країну знання та ноу-хау, нову практику ведення бізнесу та можливості бути ланкою європейського ланцюга виробництва.

Одна зі сфер, де потрібно, просто необхідно зробити краще – це державне управління, корпоративне управління, правосуддя, передбачуваність бізнес-середовища. Знову ж таки, покращення були, але я не думаю, що Україна вже там - доведеться попрацювати, щоб змінити настрої інвесторів та залучити інвестиції, - наголосила Катаріна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com 

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото) Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото)
Національний банк України вводить в обіг із 1 грудня пам'ятну монету України «Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла», що у Львові.
Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США  за підсумками жовтня Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США за підсумками жовтня
У жовтні вони зросли на 3,3% передусім через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.
Loading...
Load next