Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото)

Пам’ятна монета із зображенням Гарнізонного храму Львова з'явиться у Нацбанку (фото)
Національний банк України вводить в обіг із 1 грудня пам'ятну монету України «Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла», що у Львові.

Монета присвячена одній зі святинь та самобутніх “родзинок” міста – Гарнізонному храму святих апостолів Петра і Павла, побудованому на початку XVII ст.  Повідомили в пресслужбі Нацбанку.

Опис монети:

  • номінал 5 гривень;
  • виготовили з нейзильберу (сплав міді з 5…35 % нікелю і 13…45 % цинку);
  • маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм;
  • тираж – 35 тисяч штук.

Ця одягнена в барокові шати споруда, що прикрашає історичну частину міста Лева, – найбільший львівський храм, який пережив різні часи, у певні періоди історії виконував функції гарнізонної церкви міста, складу, книгосховища, а 2011 року знову відкрив двері для вірян.

За час російсько-українського воєнного конфлікту на Сході України храм став не лише церквою, де моляться за українських воїнів і відспівують загиблих учасників ООС, а й музеєм і волонтерським центром, - пресслужба Нацбанку.

На аверсі монети розмістили малий Державний Герб України, під яким напис Україна; фрагмент інтер’єру центрального нефу, унизу на дзеркальному тлі номінал монети і рік карбування – 5/гривень/2021; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

Фото: Національний банк України

На реверсі монети зображено фасад будівлі храму, угорі ліворуч від якого лев та напис Львів (під левом); написи: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (півколом ліворуч).

Фото: Національний банк України

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

✖✖

Читайте також
Щонайменше 7 мільярдів євро планує  інвестувати в Україну ЄС  у наступні 7 років Щонайменше 7 мільярдів євро планує інвестувати в Україну ЄС у наступні 7 років
У ЄС ухвалили економічний інвестиційний план.
Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України
На сьогоднішній пресконференції Володимира Зеленського, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави презентували офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.
Loading...
Load next