Позитивна динаміка: туристи із Саудівської Аравії від початку року витратили в Україні майже $100 млн

Позитивна динаміка: туристи із Саудівської Аравії від початку року витратили в Україні майже $100 млн
У липні 2021 року голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів повідомила, що Україна стає популярною серед туристів із Саудівської Аравії.

Протягом дев'яти місяців цього року кількість туристів із Саудівської Аравії в Україну становила 48,7 тис. осіб – це вдесятеро більше, ніж впродовж минулого року. Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ).

Зазначається, що туристи цієї держави витратили в Україні близько $100 млн. Розрахунки велися за мінімальними витратами одного туриста в розмірі $2 тис., хоча, за оцінками експертів, вони можуть сягати й $3 тис.

Також в агентстві зазначили, що вартість промокампанії в Саудівській Аравії становила $120 тис., ще $26 тис. витратили на промотури.

Як повідомили в агентстві, один із чинників такої позитивної динаміки — це поява на українському ринку у травні 2021 року лоукостера Flynas (Саудівська Аравія), а також польоти до цієї країни української авіакомпанії SkyUp.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські міста та курорти масово заполонили туристи із країн Перської затоки, яким дозволили в’їзд на територію нашої держави.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Світовий банк виділив Україні 300 млн євро на енергоефективність і підтримку реформ Світовий банк виділив Україні 300 млн євро на енергоефективність і підтримку реформ
До цього 11 грудня Світовий банк виділив Україні 150 мільйонів доларів на боротьбу з COVID.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Loading...
Load next