Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)

Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.

Влітку минулого року наша держава скасувала візовий режим з Бахрейном, Кувейтом, Оманом, Саудівською Аравією, а також з Австралією та Новою Зеландією. Проте, вже цього літа ситуація дещо змінилась - українські міста та курорти масово заполонили туристи із країн Перської затоки, яким дозволили в’їзд на територію нашої держави. Причиною ж активного туризму зі східних країн стало скасування обмежень на в’їзд туристів до країн арабського світу та виїзд їхніх громадян за кордон. 

Туристи з Саудівської Аравії стали частіше відвідувати Україну після відкриття прямого авіасполучення влітку цього року, оскільки раніше долетіти до Саудівської Аравії можливо було лише з пересадкою, що зумовлювало чимало незручностей. Так, до прикладу, з 3 липня зі Львова відкрили регулярне авіасполучення для двох міст Саудівської Аравії. Чотири рейси на тиждень з посадкою у 150 людей, відтоді літаки які прямують у цих напрямках зазвичай заповнені на 100%. Окрім цього, з червня місцевий авіаперевізник FLYNAS організував щоденні прямі рейси Ер-Ріяд – Київ, а згодом також і Джидда – Київ. 

Перший ж літак з Ер-Ріяду приземлився в Міжнародному аеропорті Бориспіль 11 червня 2021 року й продовжує курсувати та возити арабських туристів й досі.

Проте, квитки на рейси з Саудівської Аравії до України є не дешевими – саудівці платять від 580 доларів, щоб прилетіти до Києва, і від 745 доларів, щоб відвідати історичний Львів.

ІНОЗЕМНІ ТУРИСТИ ЗАПОЛОНИЛИ ВУЛИЧКИ УКРАЇНСЬКИХ МІСТ

Чоловіки в куфіях та жінки в хіджабах вже понад місяць стали звичним явищем для великих українських міст та місцевих жителів. Так, вуличками Львова дедалі частіше можна зустріти відвідувачів із за кордону, а відомий український гірськолижний курорт в Карпатах масово заполонили туристи з арабських країн. Іноземці гуляють містами, насолоджуються місцевим колоритом і купують сувеніри.

Наразі ж здебільшого це – мешканці країн Перської затоки, які приїздять до України цілими сім’ями з близько 5-10 осіб або ж великими групами. Іноді глава сім’ї привозить із собою двох і більше дружин. З одного боку це сприяє покращенню туристичної сфери України, а з іншого - обурює пересічних українців, які не звикли до такого великого потоку іноземних туристів у своїх містах та, які хвилюються за стрімке поширення COVID-19 внаслідок відкриття українських кордонів.

ЧИМ ПРИВАБЛЮЄ УКРАЇНА ТУРИСТІВ ЗІ СХОДУ? 

Арабські туристи активно бронюють номери в комфортабельних та дорогих готелях, а меню в деяких українських ресторанах вже почали перекладати арабською мовою, а також пропонують більше страв з баранини, оскільки свинину вони не їдять - все для зручності іноземців. Окрім того, на полицях українських магазинів з'явилися навіть халяльні товари – дозволена мусульманам їжа без вмісту певних компонентів,  власники розширили асортимент і додали цю продукцію спеціально для відпочивальників зі східних країн. До того ж у Львові на деяких вивісках можна помітити назви та ціни на товар арабською мовою. Зокрема, у невеличких львівських крамницях також почали продавати закритий жіночий одяг, який дуже схожий на арабські хіджаби.

Користувачі у мережі жартують про велику кількість іноземних туристів в Україні.

Туристи із Саудівської Аравії обирають поїздки в Україні, оскільки тут їх приваблюють доброзичливі люди, мальовничі місця, а також недорога вартість відпочинку у будь-якому куточку України у порівнянні з іншими світовими країнами та відомими курортами.

Чому найбільше туристів з Саудівської Аравії? В їхній країні зараз плюс 50 тепла. І вони щороку в цей період їхали в Європу: переважно Лондон, Париж, Цюріх, Мілан, або ж ще один напрямок – Туреччина. Цьогоріч Європа не приймає через ковідні обмеження, є певні упередження щодо Туреччини.

В ОАЕ можна їхати, але там теж гаряче. Залишається Грузія, Вірменія і Україна. Оскільки в нас не потрібні візи, бо їх скасували торік, і дуже лояльні вимоги щодо ковідних обмежень, ПЛР-тести мають усі, туристи масово поїхали до нас, - повідомив виданню “Укрінформ” керівник одного з найбільших в Україні туроператорів, який працює з туристами країн Перської затоки, “Ukrainian incentives”, Денис Антонюк.

Зазвичай іноземні туристи з країн Перської затоки бронюють номери у великих і комфортабельних готелях - лише чотири та п’ять зірок, оскільки комфорт для них є однією з найважливіших умов відпочинку. Проте, все ж таки іноземців в Україні приваблюють не наші міста та історичні пам’ятки, а неймовірні краєвиди та мальовничі карпатські гори й їхні ландшафти. Так, вони проводять у Києві або ж у культурній столиці України - Львові, лише від одного до двох днів, а згодом їдуть у Карпати або ж Буковель.

Більшість туристів з Перської затоки неодноразово бували в інших європейських країнах та містах, тому вони доволі вимогливі до якості послуг, пунктуації та уваги до клієнтів, особливо якщо йдеться про чотиризіркові та п'ятизіркові готелі.

Однак, зізнається Андрій, директор готелю у центрі Львова, що справді понад половина номерів заселені туристами з країн Перської затоки. За його словами, такі гості не мають звички залишати чайових, втім щедро оплачують суму, вказану у рахунку. Так, за добу у готелі вони готові платити понад 200 доларів, водночас і до сервісу мають особливі вимоги. Тож зараз провідні готелі міста Лева намагаються підлаштовуватись під нових туристів та їхні потреби.

Це питання до гігієнічних душів, біде. Частина номерів в нас обладнана ними, а оскільки таке переобладнання потребує і часу і певних інвестицій, ми плануємо це зробити у нижчий сезон. Також це кондиціонери. Гості, які звикли, що у них навіть на зупинках громадського транспорту є кондиціонери, потребують максимального охолодження приміщень, тому ми також вдосконалюємо цю систему, доставляємо чіллер, - розповів директор готелю Андрій Вільчинський у коментарі телеканалу “Правда ТУТ Львів”.

УКРАЇНА ОТРИМАЛА ТИСЯЧІ НАЙБАГАТШИХ ТУРИСТІВ СВІТУ

Арабські туристи вже принесли українським готелям цього літа такий прибуток, якого в них ніколи не було від вітчизняних, або ж європейських відпочивальників. У середньому туристи із Саудівської Аравії прибувають в Україну приблизно на тиждень, а витрачають близько 150 доларів на день. Таким чином, за цьогорічний літній сезон Україна може додатково заробити близько 850,5 млн грн лише на відпочивальниках з цієї країни - це не враховуючи туристів з інших країн, в тому числі і східних.

Провідні українські туроператори також прогнозують, що  цього року Україна зможе прийняти щонайменше 30 тисяч туристів із Саудівської Аравії. Так, за попередніми підрахунками, арабські мандрівники, які вже встигли відвідати Україну, залишили тут вже від 30 до 50 мільйонів доларів.

Зокрема, зізнаються фахівці, оформлення меню арабською, халяльна їжа, працівники готельних та ресторанних сфер зі знанням арабської мови, арабських канали в кабельній мережі - неодмінно дадуть позитивний фідбек для туристів із країн Перської затоки.  

Нагадаємо, що Львівщина готова і надалі гостинно приймати туристів, а керівники готельно-ресторанних закладів сподіваються найближчим часом на повернення європейців.

Христина Кремса - pravdatutnews.

Читайте також
Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України
Німецький лоукостер Eurowings, що входить до Lufthansa Group, відкрив продаж на перший рейс до України. Відомо, що літаки лоукостера курсуватимуть з та до Дюссельдорфа.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Loading...
Load next