Як високі ціни на газ в Європі позначаться на Україні – коментар глави Оператора газотранспортної системи України

Як високі ціни на газ в Європі позначаться на Україні – коментар глави Оператора газотранспортної системи України
Різке зростання цін на газ в Європі відіб'ється на Україні в обов'язковому порядку, оскільки на українському газовому ринку ціни прив'язані до світового рівня.

Вплив подорожчання газу буде різним для простих українців і для промислових підприємств. Про це розповів директор компанії Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) Сергій Макогон в ефірі телеканалу «Україна 24».

На домогосподарствах це не відіб'ється, тому що є річні тарифи, які пропонують постачальники. А для промисловості це велика проблема, тому що промисловість фактично купує за європейською ціною, а вона зараз вже більше ніж 2 тисячі доларів- сказав він.

Проблему Макогон бачить в тому, що Україні недостатньо того газу, який вона видобуває, а значить, країна залежить від імпорту газу і від світових цін на нього.


Я поки не бачу способу вирішення цієї проблеми, тому що, на жаль, нам недостатньо свого видобутку газу і ми змушені його імпортувати. Ми споживаємо 30 млрд, а самостійно видобуваємо десь 20, тобто 10 млрд нам потрібно імпортувати - резюмував він.


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне
Ціни на пальне в Україні зросли внаслідок коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
Loading...
Load next