Середня ціна експортованої електроенергії до ЄС зросла в 1,5 раза

Середня ціна експортованої електроенергії до ЄС зросла в 1,5 раза

Середньозважена ціна доступу до міждержавних ліній електропередачі в напрямку ЄС протягом тижня зросла більш ніж у 1,5 раза. 

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

Середньозважена ціна доступу до міждержавних ліній електропередачі в напрямку ЄС впродовж 15-21 серпня збільшилася більше ніж у 1,5 раза в порівнянні з попереднім тижнем. Вона становила 11,3 тисячі грн/МВт (попередня - близько 6,9 тисячі грн/МВт), - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зростання відбулося на тлі росту середньозваженої ціни базового навантаження в Румунії та Словаччині, яке збільшилось на 33% (з €378 МВт-год до €502 МВт-год) та 40% (€358 МВт-год до €502 МВт-год) відповідно.

Протягом тижня на аукціонах був проданий весь доступний обсяг перетину: 125 МВт в напрямку Румунії та 125 МВт в напрямку Словаччини. В кожних торгах брали участь від 6 до 9 компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупована Каховська ГЕС працює на 30-40% потужності.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next