З травня в Україні зростуть тарифи на газ

З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.

Така ціна діятиме протягом наступних 12 місяців, заявив глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

Він підкреслив, що влітку ціна на газ різко падає, і досягає 4−4,5 грн за куб.

- Річний тариф на газ формується на підставі тих цін, які були за попередні пів року. Тобто фактично українцям пропонують річний тариф, сформований на тарифах на газ на піку ціни. Тому що це в опалювальний період, — каже експерт.

Попенко зазначив, що споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5−8 грн, пише Finance.ua

- З урахуванням того, що ми маємо власний видобуток газу при його собівартості 2,6 грн, ми маємо падіння ціни газу влітку до 4 грн на європейській біржі… Споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5−8 грн. Фактично нас будуть тупо доїти, — пояснив Попенко.

Також Національна комісія у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові правила розрахунку тарифів на газ. Постачальників зобов’язали опублікувати пропозиції на рік, а українцям дали можливість укласти нові контракти вже в травні.

Читайте також
Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміну тарифів для 45 водоканалів.
Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне
Ціни на пальне в Україні зросли внаслідок коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Loading...
Load next