Масштабне утеплення будинків: Шмигаль назвав терміни запуску програми

Масштабне утеплення будинків: Шмигаль назвав терміни запуску програми
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2022 році в Україні розпочнеться масштабна програма з утеплення багатоквартирних будинків, яку анонсував президент Володимир Зеленський.

Почнемо з продуманого утеплення та модернізації 5 тисяч багатоквартирних будинків. Разом з нашими міжнародними партнерами підвищимо енергоефективність сотень шкіл, лікарень, дитячих садків, бюджетних та комунальних закладів, - розповів Шмигаль.

Про це Денис Шмигаль повідомив 23 грудня під час чергового засідання Кабінету Міністрів.

З метою запустити програму, уряд затвердив необхідний законопроєкт. Він дозволить системно розвивати програму енергомодернізації в Україні. Серед іншого, документ пропонує спростити порядок створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Норми законопроєкту також передбачають скорочення кількості процедур та часу, необхідного для початку проекту з термомодернізації житлових будинків.

Метою цієї програми є скорочення втрат тепла та споживання газу, що, відповідно, допоможе знизити суми у платіжках населення, - додав Шмилгаль.

Разом зі збільшенням власного видобутку газу Україна зможе посилити свою енергобезпеку.

Слова Шмигаля підтверджує голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, який заявив, що в довгостроковій перспективі Україна, можливо, зможе відмовитися від імпорту газу, якщо влада "робитиме все правильно і розумно".

Він наголосив на тому факті, що Україна може купувати газ у американських експортерів, але все одно це не вирішить питання енергобезпеки країни. Для цього потрібні масштабніші заходи.

Найвище керівництво України постійно заявляє про загрозу російського газопроводу "Північний потік-2". Зеленський переконаний, що введення в експлуатацію російського газопроводу "Північний потік-2" означатиме повне припинення транзиту газу через Україну. І це ще одна загроза енергобезпеці країни.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
Україна офіційно попросила у США "газовий ленд-ліз" (відео) Україна офіційно попросила у США "газовий ленд-ліз" (відео)
Україна продовжує вести "десятки переговорів" щодо збільшення фінансової підтримки.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Loading...
Load next