Ознаки кримінального порушення: суддя Конституційного суду Кривенко має незадекларовану земельну ділянку в окупованому Криму

Ознаки кримінального порушення: суддя Конституційного суду Кривенко має незадекларовану земельну ділянку в окупованому Криму
Суддя не задекларував земельну ділянку в Автономній Республіці Крим, яка йому належить.

Національне агентство із запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень у деклараціях суддів Конституційного суду. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що за результатами повної перевірки декларацій суддів КСУ НАЗК виявило у судді Віктора Кривенка недостовірні відомості на 4 млн гривень. Суддя не задекларував належну йому земельну ділянку в Автономній Республіці Крим. 

Своєю чергою у другого судді — Олександра Касмініна — НАЗК виявило недостовірні відомості на 2,4 млн гривень, "оскільки він не вказав відомості про вартість квартири загальною площею 150,5 кв. м у м. Києві". 

Додамо, що інформацію про порушення НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро. 

Варто зауважити, що у декларації за 2019 рік судді КСУ Володимира Мойсика, перевірку якої НАЗК розпочало на підставі звернення про можливе недостовірне декларування, було виявлено ознаки адміністративного правопорушення. НАЗК з'ясувало, що суддя не вказав у декларації дохід у сумі 239 тис. грн, отриманий у вигляді звільнення від сплати боргу за кредитним договором. 

Нагадаємо, раніше у НАЗК повідомили про порушення у декларації нардепа Камельчука.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна
Голосіївський районний суд Києва закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Loading...
Load next