Українським авіаперевізникам відшкодували понад 60 млн за повернення громадян під час локдауну

Українським авіаперевізникам відшкодували понад 60 млн за повернення громадян під час локдауну
Про це заявили у Міністерстві інфрастурктури.

Міністерство інфраструктури України забезпечило часткове відшкодування витрат, які понесли українські авіакомпанії у березні 2020 року. Тоді авіаперевізники здійснювали міжнародні авіарейси на нерегулярній основі з метою повернення українських громадян додому у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Міністерство.

Українським авіаперевізникам відшкодовано понад 60,7 млн грн за виконання нерегулярних міжнародних авіарейсів весною 2020 року. Особливістю цих рейсів було те, що вони вилітали з України без пасажирів — тобто без комерційного завантаження, - розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Міністр розповів, що тоді основним завданням було максимально оперативно повернути українських громадян додому в умовах, коли країни по всьому світу запроваджували жорсткий локдаун.

У таких критичних ситуаціях держава не має необхідної гнучкості для швидкого прийняти рішень, щоб відповідати на подібні загрози. Це один із яскравих прикладів того, чому Україні у сучасному світі потрібен державний авіаперевізник Ukraine National Airlines, — зауважив Кубраков.

Кошти відшкодовано чотирьом українським авіакомпаніям:

  • ТОВ «Авіакомпанія Скайап»;
  • ТОВ «Авіакомпанія «Азур Ейр Україна»;
  • ТОВ «Авіаційна компанія «Роза вітрів»;
  • ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України».

Я дуже вдячний українським авіакомпаніям за те, що тоді вони змогли максимально швидко відповісти на глобальні виклики, - наголосив міністр.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень Компанія подала позов до суду: "Нову пошту" оштрафували на 326 мільйонів гривень
Причина штрафу та перевірки компанії поштового зв'язку - велика кількість скарг українців щодо неякісного обслуговування та порушення їхніх прав. Зокрема, Держпродспоживслужба запросила максимальний розмір штрафу.
НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні
В Національному банку України заявили, що почнуть підготовку "ПриватБанку" до продажу одразу після закінчення кризи, яку спричинила світова пандемія COVID-19.
Loading...
Load next