Два патрульні катери Mark VI для України побудує США

Два патрульні катери Mark VI для України побудує США
У США замовили будівництво для України ще двох патрульних катерів Mark VI.

Будівництво катерів буде виконувати американська суднобудівна компанія SAFE Boats International. Роботи будуть виконуватися у Такомі в Вашингтоні і мають бути завершені до березня 2026 року.  Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Міністерством оборони США 30 грудня 2021 року. 

Фінансування у розмірі понад 25 млн доларів передбачене з коштів ініціативи для безпекової підтримки України. 

Видання "Мілітарний" зазначає, що це є додатковою частиною до контракту від вересня 2021 року щодо будівництва для України шести патрульних катерів типу Mk VI. У січні 2021 року для України замовили два таких катери.

Фото: Міністерства оборони України

Mark VI у довжину сягає 25 метрів і є багатофункціональною платформою, може розвивати швидкість понад 35 вузлів. За базовими характеристиками, катери мають максимальний екіпаж із 10 чоловік та можуть прийняти до 8 пасажирів. Кожен екіпаж складається із двох команд, кожна команда має в своєму складі Командира, офіцера патруля, боцмана, стрілка, механіка та штурмана. 

У 2022 році Україна має отримати щонайменш три патрульні катери типу Mark VI, - сказала пані посол України у США Оксана Маркарова.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні
Згідно з документом, Байден делегував повноваження щодо розподілення допомоги державному секретарю Ентоні Блінкену.
Loading...
Load next